Klaipėdos „Varpo“ gimnazijos bei Litorinos mokyklos bendruomenių draugystė tęsiasi jau kelerius metus. Mūsų mokiniai dalyvauja įvairiuose renginiuose, socialinėse akcijose, vasarą nemokamai padeda mokytojams stovyklose sudominti ir užimti ypatingus, specialiųjų poreikių turinčius vaikus.

Ne išimtis ir šie metai. Prieš didžiąsias metų šventes sulaukę Klaipėdos Litorinos mokyklos atstovų skambučio, net nedvejodami 5 mūsų gimnazijos savanoriai ryžosi trumpam pavirsti  nykštukais, elfu, Snieguole ir, žinoma, Kalėdų Seneliu. Rokui Razokui, Saulei Dobrovolskytei, Ugnei Bukantytei, Kristinai Paulauskaitei bei Enidai Budrevičiūtei teko nelengva užduotis – sukurti tokį stebuklą, kad juo patikėtų Litorinos mokiniai. Jiems pavyko! Patikėję savo jėgomis ir neatsisakę padėti ypatingiems žmonėms, mūsų gimnazijos mokiniai visus užbūrė nuoširdumu, linksma nuotaika ir stebuklus darančiu gerumu.

„Varpo“ gimnazistai, savanoriai sako, kad nuvykę Į Litorinos mokyklą atidavė kur kas mažiau nei gavo. O gavo iš tiesų labai daug: buvo apdovanoti beatodairišku tikėjimu, apkabinimais, nesuvaidinta meile ir ovacijomis! Kalėdų Senelio komanda neslepia, jog apsilankymą pas šiuos nuostabius, ypatingus vaikus ir jaunuolius  kartotų nors ir kas savaitę, nes grįžtamasis ryšys – gerumo ir motyvacijos eliksyras!

Apie savanorystę, jos teikiamą naudą, socialinę akciją „Padovanok vaikams Šv. Kalėdas“ senelis postringavo net ir žurnalistei iš Lietuvos ryto televizijos.

Gerumas – užkrečiamas. Pabandykite ir jūs! Padovanokite aplinkiams tai, kas neįkainojama – nuoširdumą, atvirumą, rūpestį, dėmesį ir meilę! Dovanodamas kitam jauti dvigubą džiaugsmą!

 
© Klaipėdos „Varpo“ gimnazija